Aan de slag met WaiterOne Programmatie & installatie!


Lukt het je niet om je kassa behoorlijk en functionerend in te richten dan schroom niet om ons te contacten, desgewenst kunnen wij dit voor je regelen. Nadat je de menu & drankkaarten, tafelplattegronden etc hebt opgestuurd krijg je een offerte wat dan de kosten zijn.


WaiterOne in de Apple App Store
afbeelding 1 WaiterOne in de Apple App Store

Nadat je WaiterOne hebt gedownload,

Indien je voor de eerste keer WaiterOne start, typt u ‘1111’ als gebruikerscode (Afbeelding 2) Als een hint hebben we een knop gemaakt met de naam ‘1111’ op het eerste scherm. We zullen de naam van deze toets later in deze handleiding wijzigen.

inlogcode voor de manager is 1111
afbeelding 2 inlogcode voor de manager is 1111

 

Zodra je bent ingelogd, raden wij je aan om enkele gegevens te wijzigen. Laten we eerst de belangrijkste dingen doornemen. Wanneer je voor de eerste keer aanmeldt, zal WaiterOne controleren of je eerder bent ingelogd of eerder bent uitgelogd. Als dit het geval is, zal WaiterOne je een Klok-in scherm aanbieden (afbeelding 3) druk op start.

inloggen
afbeelding 3 start je "shift"

 

Als je wilt uitloggen, hoef je alleen maar op de stopwatch te klikken voordat je aanmeldt, zodat je op “stop” kunt klikken zodra je jouw code hebt ingetypt. afbeelding 4

Verlaat je "shift" door op stop te duwen.
afbeelding 4 Verlaat je "shift" door op stop te duwen.

Naar de instellingen en gegevens,

 

Door op “Manager” te klikken (afbeelding 5) kom je in het management gedeelte. Alle product- en functie-informatie die relevant is voor WaiterOne, vindt je op het tabblad ‘Gegevens’ (afbeelding 6)

afbeelding 5
afbeelding 5
afbeelding 6
afbeelding 6

 

Pagina’s die zijn toegewezen aan toetsen (PLU’s), Groepen, Tafels, Printers, BTW, Gebruikers, Gangen en Betalingen zijn allemaal vanaf hier toegankelijk via de tab bladen.


Tab bladen,

U kunt de verschillende pagina’s doorlopen door op het betreffende tabblad te drukken.
(zie onderstaande video)


Gebruikers,

 

Dit is niet de eerste tab in de lijst, maar het is een goede plek om meer te weten te komen over alle geweldige functies die we beschikbaar hebben. Veeg naar beneden op de tabbladen totdat je het tabblad Gebruikers bereikt, klik erop. Op de pagina Gebruikers zie je een lijst met alle gebruikers die momenteel zijn ingesteld. (figuur 7)

afbeelding 7 Gebruikers
afbeelding 7 Gebruikers

 

Je kunt een gebruiker wijzigen door op zijn / haar naam te klikken en een nieuwe naam in te voeren. Ook kan je een gebruiker verwijderen door de gebruiker te selecteren en vervolgens op de rode prullenbak bovenaan de pagina te drukken. Of je kunt een nieuwe gebruiker toevoegen door op het pictogram + bovenaan de pagina te klikken, merk op dat er een asterisk (*) aan het einde van de naam is toegevoegd. (Dit maakt eigenlijk een kopie van de gebruiker die eerder werd gemarkeerd) 


Speciale functies voor de gebruikers,

Stel uw naam en beveiligingsinstellingen in Klik op het naamveld, verwijder Joey en voer uw naam in, bijvoorbeeld Leanne en druk op de return toets. Zodra u klaar bent, verdwijnt het toetsenbord. Markeer nu het codeveld (de 4 stippen), er verschijnt een toetsenbord. Wijzig de code in de code die u als beheerder wilt gebruiken. Gebruik 4 cijfers voor uw code. Voor Joey hebben we “2222” als inlogcode gebruikt. Zodra u klaar bent, verdwijnt het toetsenbord. Voeg zoveel gebruikers toe, verwijder of wijzig ze als u maar wilt. Het beveiligingsniveau kan vervolgens voor elke gebruiker worden ingesteld, zie daarvoor figuur 8

afbeelding 8 Functies per gebruiker
afbeelding 8 Functies per gebruiker

Zaakvoerder: volledige controle over de verkoop van WaiterOne de Manager dus

Rapporten: de gebruiker kan het dashboard en de resultaten zien 

Retour: gebruiker kan artikelen retouren

Van ‘t huis: de gebruiker kan items gratis geven

Kassalade: de gebruiker kan de lade openen 

Kassalade 2: gebruiker kan kassalade nummer 2 openen

Prijs niveau: gebruiker mag prijsniveaus wijzigen 

Tafel/rekening sluiten: gebruiker kan tafels sluiten 

Tafel/rekening schrappen: gebruiker kan een tafel verwijderen, dus niet weer selecteerbaar maken

Verplaats toetsen: de gebruiker kan toetsen verplaatsen op het bestelling scherm


 Tip:

Voor eenvoudig overzicht / rapportage kunt u de kleur van een gebruiker wijzigen door op de knop ‘Aangepast’ te klikken of door de kleuren handmatig te wijzigen (Afbeeldingen 9 & 10). De geselecteerde kleur wordt weergegeven op de onderste werkbalk wanneer die gebruiker is aangemeld.

afbeelding 9
afbeelding 9
afbeelding 10
afbeelding 10


trainingsmodus,

Dit is een speciale “medewerker” die het nieuwe personeel toestaat om artikelen te verkopen, op keukenprinters af te drukken en de verkoop af te ronden zonder deze verkoop toe te voegen aan de dag totalen. (zie afbeelding 11)

1. Maak een nieuwe gebruiker met de naam “Training”.
2. Stel de code in bijvoorbeeld 9999 in. 
3. Schakel de Training-optie in. Log de huidige medewerker uit. 
Log in met behulp van ‘9999’. Voer de verkoop in zoals normaal en voltooi. 
Keuken- en ontvangstbonnen worden normaal afgedrukt.

Let op –BELANGRIJK: als u een verkoop op een tafel opslaat in de trainingsmodus, MOET u de tafel ook afslaan in de trainingsmodus. Als u een normale verkoper dit doet dan wordt het totaal van de tafel toegevoegd aan uw verkooprapport.


NB; In sommige versies van WaiterOne is de trainingsmodus uitgeschakeld vanwege specifieke BTW-beperkingen door de fiscus in dat land. 

afbeelding 11 Training modus
afbeelding 11 Training modus

Tafels / klanten / tafelplattegronden,

U kunt tafels en klanten toevoegen aan WaiterOne. Voeg er gewoon zoveel toe als u wilt. Of voeg zelf meerdere plattegronden toe zoals cafe, restaurant, zaal 1, zaal 2 etc.

afbeelding 12 tafels & klanten toevoegen
afbeelding 12 tafels & klanten toevoegen

 

De lijst met beschikbare tafels wordt ook weergegeven door op de ‘Totale weergave’ rechtsboven in het verkoopscherm te klikken.

Naam: Het is mogelijk om de tafel een naam te geven met behulp van nummers. Bijv. Terras 1 – Serre 10 – Bar 2 etc. 

Betaalwijze printer: De printer de laatste factuur of betaling wordt ook verzonden. Als u tafels op verschillende locaties hebt, kunt u de factuur afdrukken naar de dichtstbijzijnde printer naar die locatie. 

Prijs: U kunt het prijsniveau instellen dat door elke tafel moet worden gebruikt. Als u een VIP-kamer hebt, kon een ander prijsniveau worden gebruikt voor alle tafels in dat gebied.

Om de tafelplattegrond in te stellen ga je naar de Instellingen en selecteer je Algemeen, vervolgens zet je “Old school table plan” op “New school table plan“. (afbeelding 13)

afbeelding 13 Zet deze op New school table plan
afbeelding 13 Zet deze op New school table plan

Dan ga je terug naar de kassa en klik je op tafels onderin beeld en daar zie je de tafels opgestapeld staan, Duw op het rode knopje “Edit” en nu kun je de tafels als manager op de juiste plek zetten. En als je met twee vingers op het veld knijpt vergroot het veld, en je kun helemaal naar rechts schuiven. Als “Manager” kun je de tafels verplaatsen en op de juiste plek zetten. Je kan de tafels ook nog draaien met twee vingers !

Je kunt de tafels bewerken, hernoemen en bij maken door in Gegevens bij het tabje tafels de laatste tafel te “plussen” een vorm te geven en op de juiste Floorplan te zetten. Speel er gerust mee. Veel plezier met je tafelplan ! zie afbeelding 14

afbeelding 14 tafels kiezen en op welk plattegrond
afbeelding 14 tafels kiezen en op welk plattegrond (floorplan)

Groepen,

 

Groepen hebben 2 hoofdfuncties in WaiterOne. De eerste is om uw artikelen te organiseren voor rapportagedoeleinden, bijvoorbeeld alle verkopen van koffie artikelen worden opgenomen in de koffiegroep.
In het screenshot (afbeelding 15) ziet u dat de groep Bier met dranken de barprinter heeft als de standaardprinter en de BTW is ingesteld op Hoog BTW. De standaardkleur voor de knoppen van de groep Beer is Biergeel.

afbeelding 15 Groepen
afbeelding 15 Groepen

Je kan desgewenst de groepen aanpassen, of nieuwe groepen creëren 


Pagina's,

Pagina’s zijn uw bestelschermen waar uw groepen bij elkaar komen te staan, zoals hieronder staat afgebeeld. De cijfers achter de paginanaam  zijn de aantal toetsen op deze pagina. Ook hier geldt: je kunt de namen aanpassen of pagina’s bij maken,

afbeelding 16 Pagina's
afbeelding 16 Pagina's

Toetsen / artikelen,

Je kan nu heel eenvoudig de prijzen en de namen van de artikelen aanpassen maak van Fris 2 bijvoorbeeld Cola Light vergeet niet om op de return toets te duwen zodra je klaar bent met het aanpassen van de toets. (zie afbeelding 17)

afbeelding 17
afbeelding 17

Het toevoegen van een nieuw artikel is heel eenvoudig. Ga terug naar Gegevens> toetsen en zoek en het laatste artikel op de koude drank pagina. In dit geval is dat Fris 6. Druk op het ‘+’ teken (rechterbovenhoek). Een exacte kopie van Fris 6 is nu gemaakt; merk op dat er een asterisk (*) aan het einde van de naam is toegevoegd. Wijzig de naam van Fris 6* nu in uw nieuwe koude drank, bijvoorbeeld ”cola zero”, duw op de return toets. Wijzig evt de prijs en ga terug naar het verkoopscherm. U zult opmerken dat de nieuwe cola is toegevoegd aan de ruimte onder of aan de rechterkant van de laatste cola. Eventueel kun je de toets op het bestelscherm naar de juiste plek slepen.