Verkoop je waardebonnen ?Dan heb je een verkoop- en betaalwijze toets nodig..

Stap 1:

Maak een groep waardebon (of cadeaubon)  instellen met geen btw! Want de btw wordt berekend als de bon wordt ingeleverd.  Ga naar gegevens en selecteer de tab "Groepen" selecteer de onderste en duw op het plusje rechtsboven zodat deze groep gekopieerd wordt. Noem hem "Waardebon" o.i.d. en stel de btw in op "Geen BTW". zie afbeelding 1

afbeelding 1
afbeelding 1

Stap 2:

Maak een "waardebon" toets op bijv. de "koude dranken" pagina. Selecteer het laatste product wat op deze pagina staat en duw op het plusje en noem hem "Waarde Bon" en koppel hem aan de groep Waardebon. Zet de prijs op nul en zet het schuifje van "Open prijs" aan. 
zie afbeelding 2. Schuif vervolgens op bestelscherm de knop naar een evt. betere plek

afbeelding 2
afbeelding 2

Stap 3:

Nu we waardebonnen kunnen gaan verkopen en een tip is om een kopie ticket in de kassa te doen zodat je het vervolgnummer kunt controleren, zet deze ook op uw eigen bedrukte waardebonnen. Het instellen van de Waarde Bon betaalwijze, Ga via gegevens naar "Betaalwijzen" selecteer de onderste en kopieer deze door rechtsboven op het plusje te duwen. Noem deze nieuwe betaalwijze "Waarde Bon" en zet de evt. Payment provider" uit! Vervolgens de kopieen op 2 namelijk eentje in uw kassa (controle) en eentje voor de klant.

afbeelding 3
afbeelding 3

Het betaalscherm ziet er dan zo uit:

Betaalscherm
Betaalscherm